top of page
  • Foto van schrijverBaral Maintenance

Gasketel: fouten die u moet vermijden om deze in goede staat te houden

De goede werking van een gasketel hangt grotendeels af van het onderhoud. Slecht onderhoud heeft ook gevolgen voor het milieu en de veiligheid. Baral Maintenance legt uit welke fouten u moet vermijden als u uw ketel in goede conditie wilt houden.


chauffagiste Bruxelles

Defecte gasketel


Wie een gasketel gebruikt, moet een storing in de winter voorkomen door preventief controles uit te voeren. Als het toch fout gaat, moet u dringend een verwarmingsmonteur inschakelen. Dit is vaak een uitdaging tijdens de wintermaanden, wanneer de vraag zo hoog is.


Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, raden we u aan uw verwarmingsketel te laten nakijken door een professional. In België zijn er twee fasen voor een ketelrevisie: de periodieke inspectie en de jaarlijkse servicebeurt. Het ideale moment om deze te plannen is tijdens de zomer.


Periodieke keuring


Elke twee jaar moeten cv-ketels een periodieke keuring ondergaan door een erkend installateur. Dit omvat het reinigen van de gasketel en het afstellen van de brander. Ook het rookkanaal moet worden gereinigd.


Daarnaast moet ook de kwaliteit van de verbranding worden gecontroleerd. Tot slot controleert de verwarmingsmonteur of het toestel voldoet aan de regionale eisen van de PEB-verwarmingsvoorschriften (Energieprestatie van Gebouwen).


Jaarlijks onderhoud en verwarmingsaudit


Jaarlijks onderhoud is optioneel, op voorwaarde dat de periodieke inspectie op de geplande frequentie wordt uitgevoerd. U kunt ook een verwarmingsaudit laten uitvoeren. Dit is een grondige inspectie van uw centrale verwarmingssysteem, naast de periodieke inspectie en het jaarlijkse onderhoud. Het doel is om de energieprestaties te beoordelen en productiviteitsverlies op te sporen.


Neem contact op met Baral Maintenance voor controle en onderhoud van uw gasketel in Brussel en Waver!

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page